Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Több mint 15 év tapasztalat Több mint 15 év tapasztalat
Rendeljen telefonon, közvetlenül Anikónál Rendeljen telefonon, közvetlenül Anikónál
45 napos ingyenes csere garancia 45 napos ingyenes csere garancia
100% minőségi garancia 100% minőségi garancia
Prémium minőségű pamutból Prémium minőségű pamutból
Kényelmes fizetési lehetőségek Kényelmes fizetési lehetőségek

Miért is szeretjük annyira a farmer nadrágokat?

Anna Billegéri
Miért is szeretjük annyira a farmer nadrágokat?
A mai farmer ruházat minősége ellen az egyik legdurvább támadás...

A farmer anyag története jóval régebbi időkre nyúlik vissza, mint azt valaha képzelnénk. Már időszámításunk előtt is használták ezt az indigókék textilt. Nem szexi farmerszoknyaként, hanem hordozóeszközként.

 

Hogy miért? 

 

A válasz egyértelmű. Mert olyan veszettül strapabíró.

 

Ez volt az oka annak, hogy az amerikai aranyláz idején, a 19. század derekán, Jacob Davidson szabó azon kezdte törni a fejét, hogy milyen anyagból készítsen tartós munkaruhát a kemény melót végző kincsvadászoknak, bányászoknak, farmereknek.

 

Láss csodát!

 

Kipattant a fejéből a szikra: farmer kell a népnek!
Mivel Jacob csak egy szegény szabó volt, elkezdett befektető után kutatni, hogy zseniális tervét megvalósítsa. Így bukkant rá a pénzeszsák, nem utolsó sorban méteráru kereskedő San Franciscoi, Levi Strauss-ra, akinek szeme felcsillant a briliáns ötletet hallva, és jó adag zsetonnal felpumpálta az induló vállalkozást. Jacob, Levi Strauss méteráru boltjában fedezte fel azt a rendkívüli anyagot, a denim-et, amely lényegében egy “sávolykötésű pamutszövet”. Magyarra fordítva annyit tesz: farmerszövet.

 

 

Innentől fogva minden megvolt a sikerhez: egy jó szabó, egy lóvés méteráru kereskedő, és az ultrakirály farmer anyag. Gyárakat nyitottak, megkezdték a tömeggyártást, márkát alapítottak, aminek logója Levi bátyánk e híressé vált szakítópróbás képe lett.


A
logót nézegetve, te is könnyedén rájöttél, hogy ez a bizonyos Levi Strauss nem más mint a LEVI’S márka atyja. 

 

Érdekesség: Minden címkén van egy 501 -es szám, aminek jelentése az évezred rejtélye. Soha, senki nem jött rá, hogy ez mit jelent, Levi Strauss pedig halálával sírba vitte a titkot.

A Levi’s farmernadrágok megjelenését követően a farmer üstökösként söpört végig a világon. Jacob és Levis, hogy még tartósabbá tegye ezeket a munkaruhákat, szegecseket varrt a zsebekre, varrásokra, így lényegében létrehozta az elnyűhetetlen farmert. Ami kezdetben a munkásosztály viseletének számított, évtizedek múlva már hétköznapi trenddé nőtte ki magát. Boldog, boldogtalan farmert hordott, mert az laza, sportos, strapabíró és nem utolsó sorban bitang kényelmes.

 

Az 1930-as években kezdett feltűnni a nagy klasszikus westernfilmekben, aminek köszönhetően a farmer a szabadság és a függetlenség jelképévé vált.

 

 

Az 1950-es évektől kezdve az amerikai tinédzserek és fiatal felnőttek mindennapi öltözékévé vált, amivel a szabályok elleni lázadásukat akarták kifejezni. A konzervatívabb, idősebb korosztály szemében ez olyan ellenszenvet váltott ki, hogy egy idő után be sem engedték a farmernadrágot viselő embereket a kulturális helyekre: színházakba, elegáns éttermekbe. A farmer a lázadás jelképévé vált. Hordták tiltakozásul a fajüldözés ellen, volt a szegények és gazdagok közötti ellentét, majd a Vietnámi háborúval való szembefordulás jelképe is. Végül pedig a fiatalok körében hódító új zenei irányzat, a ROCK szimbólumává lett.

Az 1960-as évektől kezdve kezdett elfogadottá válni, majd a ‘70-es évektől fogva népszerű szabadidős öltözékké vált. Ehhez az elfogadáshoz nagyban hozzájárult, hogy a világhírű tervezők is, mint Calvin Klein, Giorgio Armani, Versace felfedezték és beépítették kollekcióikba a farmerból készült darabokat.

Az évek, és a technológia fejlődésének előrehaladtával elkezdtek próbálkozni a farmer anyag rugalmasabbá tételével, így elasztánfonállal, vagy nagy rugalmasságú poliamid fonallal vegyítették. Ennek köszönhetően jött létre a ma ismert és népszerűvé vált kényelmes, rugalmas farmeranyag.

 

De nem csak rugalmasabbá akarták alakítani, hanem még erősebbé is, hogy az extrém igénybevételnek is ellenálljon. Így alkották meg azt a kombót, melynek 96%-a pamut, 4%-a pedig Dynemaa, ami nem más, mint az elnyűhetetlen, és rendkívül erős polietilén. Ez az anyagpárosítás miatt a farmer a motoros sportruházat egyik oszlopos tagja lett.

 

Mire kell figyelni farmer vásárlása során?

 

A mai farmer ruházat minősége ellen az egyik legdurvább támadás: a koptatás. 

A koptatás során pontosan azt a tulajdonságát gyilkolják a farmer anyagnak, amivel világhírűvé vált: a tartósságát.

Olyan kémiai vegyszerekkel gyengítík, szívják az alapjáraton erős anyagot, amivel a szálak kötése, vastagsága, ellenálló képessége megtörik.

 

 

A másik amire figyelni kell, hogy a nadrág lehetőleg egyszínű legyen. Ugyanis a gyártás során, azokba az anyagokba fecskendeznek a legkevesebb kémiailag maró anyagot, amelyek egyszínűek. Manapság nagy népszerűségnek örvend, hogy a comb közepén kifehérítik az anyagot, míg körülötte az eredetileg megfestett kék, fekete, piros színt meghagyják. Ezeknek a termékeknek a sorsa egyértelműen az lesz, hogy pár hónapon, maximum éven belül a kifehérített rész kiszakad, tovább reped, majd kivillan az ember bugyogója.

 

Mivel a XXI. század farmer piaca olyannyira telített, hogy több tízezer cég ontja magából a nadrágokat, könnyen bele lehet futni silány minőségű termékekbe. Meg kell találni azt a márkát, ami kitűnik a többi közül.

Ilyen például a LAFEI-NIER is. 

A lafei-nier termékeknek mind az anyaga, az anyagösszetétele, mind a szabásvonala, mind pedig a készítési technológiája a legmagasabb minőségű termékké avanzsálja őket.
Ha arra vágysz, hogy ne csak divatos, de minőségi ruhát is hordj, ne habozz!
Nézz körül webáruházunkban, ahol garantáltan azt kapod, amit érdemelsz!
A legjobbat!

 

www.lafei-nier.hu

 

Üdv: Billegéri Anna smiley

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: divat farmer magasderekú
Az oldal tetejére