Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Több mint 15 év tapasztalat Több mint 15 év tapasztalat
Rendeljen telefonon, közvetlenül Anikónál Rendeljen telefonon, közvetlenül Anikónál
45 napos ingyenes csere garancia 45 napos ingyenes csere garancia
100% minőségi garancia 100% minőségi garancia
Prémium minőségű pamutból Prémium minőségű pamutból
Kényelmes fizetési lehetőségek Kényelmes fizetési lehetőségek

Hogyan mérjük le magunkat?

Sokszor azért nem sikerül a méretválasztás mert nem mindenkinek teljesen egyértelmű, hogy hogyan is kell magunkat lemérni, mielőtt online felületen ruhát rendelnénk. 


Sokan gondolják azt, hogy “áá múltkor is 32-es méretet rendeltem akkor most is biztosan jó lesz”.
Elmondom Önöknek, hogy nem.

A nők többségének pláne 40-50 éves kor körül vagy még inkább afelett folyamatosan változik a teste, a test arányai. Ezt nagyban köszönhetjük mozgásszegény, stresszes életmódunknak és az sem múlik el nyomtalanul, hogy kihordtuk gyermekeinket és természetesen a válozókor is lassacskán megérint minket vagy akár már gyötri is a szervezetünket, testünket. A pocak ha eddig esetleg feszes is volt most már önálló életre kelhet, a melleink sem hozzák már huszonéves formájukat, a popsi és a combok azok meg aztán egy másik történet.

De ez így van rendjén! Nem kell magunkat feltétlenül eszeveszett fogyókúrákba és tarthatatlan diétákba kergetni. Figyeljünk egyszerűen a megfelelő táplálékbevitelre és a mozgásra, e kettővel már kordában tarthatjuk rakoncátlankodó súlyunkat.
Ezek tekintetében fontos, akár minden vásárlás alkalmával körbetekerni magunk körül a centit és ellenőrizni a korábbi számokat.

Itt egy videó arról, hogy a gyakorlatban hogyan is kell magunkat vagy egy kedvenc ruhánkat lemérni.

Kezdjük felül! 
A nyak körméretét többnyire uraknál szokás számon tartani ing vásárláskor, nekünk nőknek ez kevésbé fontos.

Az ujj hossza, akkor fontos ha valaki szeretné elrejteni felkarját. Ennek a méretfelvétele a következő: a centit vállcsúcshoz igazítjuk és innen lefelé a kívánt hosszúságig engedjük azt. Kedvenc ruhánkon is ugyan ez az eljárás, ha azt szeretnénk megtudni, hogy az számszerűen milyen hosszú ujjal készült. 
Figyelem nem a nyakunktól, és nem is vállaink közepétől kell mérni, a vállcsúcs a kulcspont!

Mellbőséget a mellünk legbővebb részén kell mérni. Ez mindenkinek ugye változó, kinek kicsit lejjebb, kicsit feljebb. Fontos, hogy olyan melltartóban méreszkedjünk amit a mindennapokban hordunk mert ugye nem kell magyarázni, hogy mekkora különbség van egy push up és egy merevítő nélküli melltartóban. A karokat természetesen nem kell belemérni.

Derékbőséget pont ellenkezőleg, a derekunk legkeskenyebb pontján kell felvennünk.
Mivel többnyire magasderekú nadrágokat forgalmazunk, nadrág és szoknya választásakor sokkal fontosabb a derékbőséget pontosan meghatározni mint a csípőjét, hisz ugyan derékban is engednek a nadrágok, de ennek a pontossága kulcsfontosságú, hogy a naci ne csússzon se le, se ne legyen túlságosan passzos. Bár Lafei - Nier nadrágjainkat úgy próbáltatjuk üzletünkben, hogy az kellemesen szoros legyen, ugyanis anyagának köszönhetően viselés közben, a bőrünk melegének hatására velünk együtt minimálisan növekszik, és így felveszi az alakunkat. Igyekezzünk ezt a méretet pontosan mérni, és az alapján rendelni a nadrágot.

Csípőbőséget szintén a legbővebb ponton mérünk, azonban többnyire kevésbé hangsúlyos, hiszen az anyag rugalmasságának és a ruha, nadrág szabásának köszönhetően ezen a ponton engednek a legtöbbet.

Szoknya hosszát a derékpánttól az aljáig mérjük. Érdemes otthon egy kedvelt szoknyát lemérni így kapunk egy támpontot.

Egész ruha hosszának mérését a belső vállcsúcstól indítjuk a ruha aljáig. Fontos megjegyezni, nem a hónalj varrástól és nem is a nyakkivágás aljától.

Nadrágjaink belső szárhossza, is kiemelkedően fontos, mert nem vagyunk egy magasak, ugyanazon szárhossz máshova esik egy 159 centis és egy 175 centis nőnek.
Ilyenkor a nadrág szárait összefogjuk és az összehajtási ponttól a szár végéig mérjük.

 

Mostmár látják, hogy nincs is szükségünk túl sok adatra ahhoz, hogy a kiszemelt ruhadarabot meg tudjuk rendelni online is, otthonunk / munkahelyünk kényelméből.

Természetesen ettől függetlenül lehetséges, hogy nem a megfelelő méretet sikerült kiválasztani, hiszen a különböző termékek fazonja is más és más, ebből adódóan lehet méreteltérés, de ez elég ritka, ezt amúgy igyekszünk a termékleírásokban feltüntetni.

Ha még ezek után is vannak kérdései, még ezek után sem igazán biztos a választásban. Keressen bátran telefonon!

Üdvözlettel,

Anikó
 

Az oldal tetejére